3 Ekim 2013 Perşembe

Monsieur Eskiz Defteri İncelemesi

Monsieur Notebook markasının Türkiye distribütörü Reha Bey tarafından aylar önce gönderilen, 140 gram kağıda sahip eskiz defterimi biraz inceleyelim.



Yukarıdaki çizimi markerlarla boyadım. Markerlar oldukça ıslaktır ve boyayı kağıdın arkasına geçirmede üstlerine yoktur^^ Bu çizimde Letraset ve Zig Art kalemleri ortak kullandım. Zig Art çok ıslak değil ve her türlü kağıtta, sorun çıkarmadan rahatlıkla kullanılabilir. Ama Letraset Promarker, ıslaklık konusunda rakiplerinden oldukça önde^^ Kağıdın arkasına baktığımızda, Letraset ile boyadığım yerleri görebiliyoruz. Diğer defter ve kağıtlarda, Letraset ile boyanan yerler sadece kağıdın arkasına geçmekle kalmaz, diğer sayfayı da boyardı. Fakat bu defterde sadece, kağıdın kendi arkasına geçti ve diğer sayfayı boyamadı. Ve bu benim için çok önemli bir detay.



Bu çizimi de tüp sulu boya ile yaptım. Sulu boya yapılacak kağıtların iyi seçilmesi gerekir. Aksi takdirde, kağıt şişer veya pamuklanma yapar. Monsieur defterde bu sorunları yaşamadım. Çizimin arkasındaki sayfalara baktığımızda, tertemiz sayfaları görüyoruz^^



Monsieur defterler, gerçek deri kaplı. Oldukça hoş bir dokuya sahip. Kağıt kalitelerinin de çok yüksek olduğunu deneyip görmüş oldum. Dayanıklı yapısı sayesinde, çantanızda veya cebinizde taşıyarak, gittiğiniz her yere götürebilirsiniz. Kendi sitesinde ziyaret etmek isterseniz, buraya tık tık. Reha beye teşekkürlerimi sunuyorum.

4 yorum:

  1. Thank you very much^^
    Kisses^.^

    YanıtlaSil
  2. Bu biz çizerler için harika bir değerlendirme oldu. Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ben teşekkür ederim^^
      Sevgiler^.^

      Sil
  3. Çopçok teşekkür ediyorum^.^

    YanıtlaSil